Artiklar

Mobil skjutbana

Nu lanserar Corporate Security en mobil skjutbana som ska förbättra förutsättningarna för regelbunden, realistisk och säker skjutträning för yrkesgrupper som använder skjutvapen i tjänst.

Corporate Security har sedan 1994 varit verksamt inom projektering, konstruktion och tillverkning av skjutbanor och målanordningar och har dessutom en modern skjutanläggning, The Target i Västberga utanför Stockholm, med bland annat professionell fortbildning för säkerhetsföretag. Nu har företaget också lanserat en fullt utrustad mobil skjutbana.

– Projekteringen av den mobila skjutbanan har pågått i flera år. I dag har vi en produkt som väsentligt kan förbättra såväl skytteträningens kvalitet som tillgänglighet för berörda yrkesgrupper, berättar vd Björn Nyberg .

Den mobila skjutbanan finns i två tappningar; dels en militärt klassad enhet som kan utrustas med inbrytningsdörr, 3D-målspel och lasersimulator för beslutsträning, dels en enklare variant där målgruppen är vapenhandlare och säkerhetsföretag. Mobiliteten ska skapa mer realistiska förutsättningar ur beslutträningssynpunkt, eftersom det rör sig om en mobil värld som går att förändra i större omfattning än en traditionell skjutbana. Dessutom, menar Corporate Security, att det blir mer kostnadseffektivt att flytta övningen till användaren än tvärtom.

– Skjutbanan kan vara ett viktigt komplement för kundgrupper som Polisen, försvaret och privata säkerhetsföretag, säger Björn Nyberg.

(5 juli 2013)